Kata-kata aluan

Selamat datang ke Blog Majlis Guru Cemerlang Batu Pahat.
Segala input berkaitan dengan aktiviti dan kegiatan MGC Batu Pahat akan dipaparkan dalam blog ini. Tuan dan puan juga digalakkan untuk menyumbangkan bahan dan idea untuk memurnikan lagi blog ini.

MAKLUMAT TERKINI


KEPADA SEMUA GURU CEMERLANG DAERAH BATU PAHAT:

1.SEKIRANYA BERMINAT UNTUK MENJADI PENYUMBANG BAHAN DALAM BLOG MGC BATU PAHAT SILA EMAILKAN KEPADA SAYA monizam2006@yahoo.com

2.Mesyuarat AJK MGC Batu Pahat akan diadakan pada ketetapan berikut:
15 SEPTEMBER 2011
Hari Khamis
Jam 11.00 pagi
Tempat : PKG Tongkang Pechah SK Bandar.
Harap maklum.

Bahan Ceramah Seminar MGC Batu Pahat 2010

NKRA
oleh En Zainal Bin Mohamad
Timbalan Ketua Nazir Negari Johor
Jemaah Nazir dan Jaminan kualiti Negeri Johor

En Azizul Rahman bin Abdul Rahman
Guru Cemerlang Gred Khas C

11 February 2010


2 februari 2010 - Seramai kira-kira 176 peserta dari berbagai bidang akademik telah menghadiri bengkel sains dan matematik peringkat kebangsaan yang diadakan di INTEKMA Resort and Convention Centre. Antara yang turut serta adalah di kalangan Guru Cemerlang Sekolah Rendah dan Menengah, Pensyarah IPT, IPG, MARA, PETROSAINS, MOSTI, MOE, MOHE, Persatuan Sains Matematik Malaysia, ASM dan Sekolah Swasta terlibat dalam bengkel 3 hari ini. Bengkel ini bertujuan mendapat input tentang warga Malaysia Yang Berinovatif dan Kreatif serta kekangan dan jalan penyelesaian yang boleh diambil. Bengkel ini dianjurkan oleh Akademi Sains Malaysia dengan kerjasama MOSTI, MARA dan PETROSAINS Malaysia. Banyak input yang diperolehi dalam bengkel yang dijalankan ini.
Negeri Johor telah diwakili oleh En Mohamad Nizam Bin Mahbob dari Batu Pahat, En Yahya Isa dari Segamat, Tn Hj Zakaria Abd Samad dan Pn Fauziah Hanim Bt Ab Majid dari Muar.

Tentatif Program Profesionalisme Guru-Guru Cemerlang Batu Pahat 2010